sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Zero 9 viikkoa

Zeron arki on lähtenyt sujumaan todella mallikkaasti ja pentunen on edelleen yhtä rohkea, miltä aluksi vaikuttikin. Imuri, ohiajavat bussit ja rekat tai toiset koirat eivät ole tuottaneet minkäänlaisia vaikeuksia. Jos jotain säikähtää niin palaa samantien katsomaan, että mikäs tää tilanne olikaan. Esimerkiksi jos ovella on joku ja Bobi alkaa haukkua, Zero saattaa säikähtää veljen möykkäämistä ja juoksee ensin karkuun, mutta tulee heti takaisin. Reipas vauva!

Zeron kanssa on käyty vaihtelevissa maastoissa metsälenkkejä, tehty kehonhallintaharjotuksia matalilla kivillä ja puunjuurilla, vierailtu Suomenojan Musti & Mirri -liikkeessä, ajeltu autolla ja harjoteltu vähän yksinolemistakin. Mustissa ja Mirrissä Zero pääsi heti facebook -malliksi. Alla Tarmo -raakaruokapötköjen mainoskasvo Zero 8,5 viikkoa. Toinen niin ylpeänä siinä. :D


Zeroa on myös käynyt katsomassa moni kaveri, ja myös ohikulkijoita ollaan jonkun verran moikkailtu. Yhtä pikkulastakin tervehdittiin nätisti. Tarkoitus olis vielä mennä esim. Tapiolaan tms, missä enemmän ihmisvilinää, niin tottuisi sellaiseenkin. Autolla ajelu on jo tuttua ja matkustaa todella nätisti, seuraavaksi suunnitelmissa bussiajeluun tutustuminen. 

Ihanat kasvattajat käytti pentuetta niin ahkerasti tarpeillaan, että Zero tekee jo 90% tarpeista ulos! Yöllä saattaa tulla yksi pissa pissa-alustalle, mutta muuten hienosti kaikki tarpeet tulee ulos, kun vie leikin, unien ja syömisen jälkeen.Zerolla tosiaan on temperamenttia ja kovuutta paljon enemmän kuin Bobilla. "Suuttuu" esimerkiksi jos ulkona kieltää remmin pureskelusta tai kaivaa jonkun pupunpapanan ulos suusta. Aika hyvin kuitenkin nyt alkanut oppimaan, kuka täällä määrää ja pikkupennut ei ryppyile :D Hihnakäytös parantunut siis viikossa hirmuisesti! Paljon saa olla vapaana lenkillä, mutta asutaan sen verran lähellä suht vilkkaita autoteitä, että parempi opetella myös se hyvä hihnakäyttäytyminen. 
Mitäs muuta me ollaan harjoteltu?
Nimensä oppi melko nopeasti, luoksetulo sujuu myös melko hyvin varsinkin ulkona, mutta kaipaa toki paljon varmuutta vielä. Oon ehdollsitanut myös naksuttimeen, ja hiffasi aika nopeasti homman jujun. Istuminen opeteltiin naksulla, ja tänään naksuttelin kontaktista. Istuin aluksi lattialla, niin tuijotti vaan namikättä, mutta nousin sitten polviseisontaan niin tajusi alkaa tarjota kontaktia. Siirryin takaisin lattialle istumaan, millä ei ollut enää vaikutusta, hyvin otti kontaktia. 


Onneksi hän osaa ottaa myös rennosti, ja onhan se aika söpö (kun se nukkuu :D)

Bobilla kävi pieni onnettomuus ja etujalan kannuskynsi lohkesi lievästi loppuviikolla. Eilen pääs lohkeemaan sitten ihan kunnolla ja koira oli todella kipeä, joten käytiin tänään Mevetissä päivystyksessä poistattamassa kynsi. Hyvät päiväkännit tuli Bobille siitä :D sen jälkeen onkin vedetty zetaa ihan koko päivän. Toivotaan, ettei pääse tulehtumaan nyt, jotta Bobikin pääsee takasin arkipuuhiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti