torstai 12. toukokuuta 2016

Paimennusta ja tokotreenejä

Helatorstaina käytiin tokalla paimennuskerralla. Tällä kertaa puhuttiin kepin käytöstä ja siitä, miten sitä lähdetään opettamaan. Zero toimi Ainon demo-koirana, ja tosi hyvin väisti kyllä heti keppiä! Täytyy ottaa kotitreeniohjelmaan :)

  
Oli huippukaunis ilma, mentiin lampaiden ja koirien kanssa läheiselle pellolle. Zero teki 3 ajoharjotusta liinassa. Jaksoi tosi hyvin, vaikka alkoi olla aika kuuma, kun aurinko porotti ihan suoraan pilvettömältä taivaalta. Välillä Zetan huomio toki herpaantuu kakkaan tms yhtä ihanaan, mutta oon kyllä tyytyväinen pentuun! 
Lopuksi tehtiin kuljetusharjotus apuohjaajan kanssa liinassa, mikä ei mennyt ihan niin hyvin, ei ilmeisesti jaksanut enää keskittyä. Lopetettiin hyvään pätkään.

----

Huhtikuu meni mulla pääsykokeisiin päntätessä, joten hirveen suurta stressiä en halunnut ottaa Zeron tokotreenien edistymisestä. Enkä tietenkään halua muutenkaan, koska haluun luoda nyt tosi hyvän pohjan, etenki meidän yhteistyölle, jotta se toimii saumattomasti jatkossa. Tärkeintä että molemmilla on kivaa ja positiivinen fiilis! Ollaan siis tehty paljon pikkujuttuja kotona/kotipihalla. 
Ihan supermielenkiintosta kattoa miten nopeesti toi penska oppii ja kehittyy! Perusasento -harjotukset on edenny tosi hyvin, ja meillä on enää vain muovikipon kansi targettina käytössä. Käyttää hirveen hyvin takapäätä. Päivän parin tauon jälkeen huomaa aina, miten pää on raksuttanut ja seuraavalla kerralla tekee aina vaan paremmin! 

Muhun iski joku järjestelmällisyyskärpänen ja aloin kirjata treenejä tarkemmin myös meidän treenivihkoon. Samalla aina suunnittelen seuraavalle viikolle treenin sen mukaan miten on mennyt. Luulis, että tästä on suuri apu, varsinkin mitä pidemmälle mennään!
 

Tiistaina oltiin Danielan ja koirien kanssa Sirkuskentällä tokoilemassa. Isoille tehtiin rally-rata vanhasta ALOn kisaradasta. 

Bobille osottautui yhtäkkiä hirveen vaikeeksi eteentulo ja siinä askeleet taaksepäin, joten se otettiinkin tehotreeniin. Bobi nyt on muutenkin koira, joka ei tykkää tulla kovin lähelle. Palkkasin namilla muutaman kerran ja alkoikin sujua paremmin. Toinen vaikee juttu oli pujottelu, ihmetteli varmaan että mitä siellä mamin vesipullossa oli kun tolleen hoipertelee. :D Täytyy itellekin löytää rauha siinä kävelemisessä että koira ehtii mukaan ajatukseen.

Zero teki pa-treeniä targetilla. Toinen on niin tohkeissaan että meinaa tallata toisella jalalla mun varpaille. Täytyy kiinnittää siihen huomiota, jottei ota sitä tavaksi.  
     Tehtiin myös yksi luoksetulo Danielan avustamana, tuli lujaa ja palkkasin suoraan lelulla. 
Vikana  maahanmenoja joista en heti vapauttanut, vaan pidätin maassa nyt muutaman sekunnin. Hyvin sujui varastamatta! 


Tänään treenasin vanhempien luona olevalla nurtsilla.
Bobi teki tiistain treenin vaikeita juttuja. Eteentulo sujui nyt paljon paremmin. Ilman namia teki myös hyvin, ei ahdistunut.
Pujottelussa taas hieman vaikeuksia, sitä voisi kokeilla vielä jollain superherkulla imuttamalla. Kokeilin myös spiraalin vasemmalle, se sujui tosi muuten hyvin, ehkä vähän painoi.

Zerolle taas pa-treeniä, palkkasin vain, jos tassu ei ollut mun varpailla. Yhdistin myös sivu-käskyä.
Noutokapulan kanssa jatkettiin kuonokosketus->naksu treeniä, joka sujuu jo hyvin, mutta ei vielä ota suuhun, ellei kapula ole liikkeessä. Eli saalisviettiä hyödyntämällä saan sen kiinni kapulaan, mutta passiivista kapulaa ei vielä tajua ottaa suuhun. Kapulan pitämisen opettaminen Bobille oli pitkä ja kivinen tie, joten nyt annan tälle harjotukselle todellakin aikaa kypsyä :D

 
Zeron äitienpäivä -kuva :)

Kesäilmat iski viimeviikolla nopeasti, ja käytiin poikien kanssa Haukilahden koirarannalla muutamaankin otteeseen. Zero ei aluksi uskaltanut veteen ollenkaan, mutta mallioppiminen oli taas tehokasta, kun pian se jo polskutteli palloa noutavan Bobin perässä  rantavedessä. :P 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti