tiistai 17. toukokuuta 2016

Tokon valmennusrenkaan koulutuspäivä

Lauantaina aamusta otettiin junnun kanssa auton nokka kohti Ojankoa, määränpäänä siis valmennusrenkaan tokokoulutus.

Jokaselle koirakolle oli 2x20min kahden eri kouluttajan kanssa. Vähän aluksi mietin että mitenköhän noin pieni jaksaa keskittyä, mutta pelot osottautui turhaksi, penne oli ihan kympillä mukana koko ajan!

1. Osa, kouluttajana Heidi Pesonen
Tehtiin perusasentotreeniä, imutusseurausta, maahanmenoja, noutoa ja vähän kosketusalustatreeniä. Meidän ongelmia oli lähinnä perusasennossa se tassun laittaminen varpaille ja noudossa sheippauksen "jämähtäminen" vain kapulan koskettamiseen. 
- perusasentotreenissä (laatikkomenetelmä) menty luultavasti liian nopeasti liian matalaan alustaan. Käyttöön siis 1-1.5cm korkuinen alusta kannen sijaan, samoissa treeneissä pitää tehdä myös ilman alustaa, jotta ei totu ja turvaudu liikaa alustaan.
- imutusseurauksessa mulla käden paikka aavistuksen ylemmäs ja oma kävelyvauhti reippaammaksi
- kosketusalustatreeni ohjelmaan, alustasta tehdään maailman siistein juttu ja sinne mennään täysillä
- maahanmenotreeniä voi tehdä namilla/lelulla hetsaten, jotta saadaan vielä säpäkkyyttä siihen. Omat kädet kuriin ja käsiavun + käskyn ajoitus oikeaksi
- noutoa varten kahden lelun leikkiä: heittää toisen lelun ja kun lähtee tuomaan niin jes ja toinen lelu esiin, parin jälkeen sama kapulalla
- hyvä huomio saatiin myös sosiaalisen palkan tärkeydestä, eli suulliset kehut ja "bileet" ennen varsinaista palkkaa, jotta ei hämmenny kokeessa

2. Osa, kouluttajana Maija Kultamaa
Kyselin vinkkejä jäävien, eteenmenon ja ruudun opettamiseen. Tehtiin paljon leikkimistä ja myös pari luoksetuloa.
- jäävien kanssa ei tarvitse kiirehtiä, Maija tykkäsi opettaa niitä itse peruuttaen ja namia heittämällä
- eteenmenoa ja ruutua varten passiiviselle lelulle lähetyksen opettaminen! Aluksi tarpeeksi lyhyt matka ja pitää hetsata kunnolla + kantaa pentu pois lelun luota, pentu saa nähdä koko ajan lelun.
- luoksetulossa tuppasi kiljumaan kun kävelin pois, joten tehtiin niin että apuohjaaja kantaa pennun pois omistajan luota, jottei opi huutamista
- Maija painotti paljon sitä, että pennulla treenit on paljolti leikkimistä ja pitää keskittyö siihen että sillä on kivaa ja hyvä fiilis koko ajan!

Päivällä oli vielä tunnin luento, jossa renkaan koirakot esitteli liikkeitä miten niitä on opetettu, ja miten erilaisten koirien kanssa tehdään samat liikkeet eri tekniikalla (esim. kaukot). Maijalla oli oma 5kk bc pentu Ness, oli kiva nähdä suht saman ikäisen pennun tekemistä.
- tunnarin piilotusta pennulle puskaan/nurmikkoon voi tehdä melko pitkään, kunnes voi ottaa väärät mukaan. Ensin väärät ovat kasana n. 2m päässä omasta niin, että pentu juoksee väärien ohi kun menee etsimään omaa ruohikosta. Vähitellen väärien kasa ja oma lähenee ja lopulta oma on väärien joukossa.
- kaukot etutassut paikallaan -menetelmällä voi opettaa tyynyn tai pienen korokkeen avulla, jossa etutassujen pitää pysyä. Takatassut paikallaan menetelmällä opettaa etutassujen pomputuksen esim. Kurre tempulla , jotta oppii syöksymään maahan ja pompahtamaan istumaan. 
- häiriötreenit pennun kanssa: aluksi tosi helppona, esim toinen ohjaaja istuu edessä. Kun menettää kontaktin, sanotaan äp-äp, ja heti kun ottaa kontaktin takaisin niin bailut ja vapautus.

Ihan super antosa päivä oli ja sai paljon hyödyllisiä vinkkejä! Penska sai tosiaan hirveesti kehuja nimenomaan siitä fokuksesta minkä jaksoi kokoajan pitää muhun ja tekemiseen. Äiskä oli aika ylpee <3 Ajomatkalla kotiin pelkääjän paikan jalkatila näytti tältä: 

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti