tiistai 3. toukokuuta 2016

Paimentamassa

Kylläpä me nyt ollaan kunnostauduttu tässä uusiin lajeihin tutustumisessa! 
Viime viikolla oltiin muutaman pentuesisaruksen kanssa paimentamassa Vantaan Seutulassa, ja Aino Pikkusaari oli meitä siellä perehdyttämässä lajin saloihin. Oli se kyllä niin mageeta katottavaa!
Käytiin aluksi läpi perusjuttuja, mitä varten laji on, mitä siinä tehdään ja miten jne. Vähän jännitti mitä se oma penne keksii, vai meneekö ihan kakan syönniksi.

Ekana harjoteltiin ajamista liinassa. Zero oli heti kättelyssä tosi kiinnostunut lampaista ja lähti "ajamaan" niitä. Välillä tietysti pienen huomio herpaantui mm. siihen kakkaan. :) Paljon paremmin kuitenkin keskittyi kuin oletin!
Sitten päästettiin vapaaksi ja katsottiin miten lähtee kuljettaminen sujumaan. Aluksi näytti ihan hyvältä, lähinnä mun oli vaikeuksia pysytellä lampaiden edellä mutaisessa maassa, yllättävän raskasta :D Aika nopeesti alkoi Zero kuumumaan ihan liikaa, syöksähteli ympäriinsä ja lampaat oli lie missä... :D pidettiin taukoa ja jatkettiin loput harjottelupätkät liinassa. 

Ihan superhauska kokemus, ja mennään uudestaan nyt Helatorstaina! Danielan kanssa myös heinäkuussa mennään yhdistyksen paimennuspäivään, jee!


 

 

 

 

 
Ja tältähän sen aidon työkoiran kuuluu näyttää ;)

Kiitos Paulinalle järjestämisestä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti