maanantai 4. huhtikuuta 2016

Zerppiksen ekat tokotreenit

Oltiin sunnuntaina Malminkartanon Sirkuskentällä tokotreeneissä Tiian, Mian, Tian ja Piian kanssa. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa ja päästä taas vähän tokon makuun! Zeron kanssa mentiin siis lähinnä tutustumaan "kunnon" treenien makuun, tähän asti ollaan kotona ja omalla pihalla tehty.

Käskytin isommille alokkaan paikallaolon, ja vähän tuli sellanen olo et mitä tää toko olikaan. :D uusista säännöistä on aika vähän hajua, pitänee tutustua asiaan tarkemmin, ettei olis näin kujalla...

Zerpan kanssa mentiin kentän toiseen reunaan kauemmas muista, naksuttelin kontaktista ja tehtiin vähän myös kontaktikävelyä. Hyvin penneli keskittyi! 
Leikkimistä tosiaan tähän asti tehty sisällä, nyt uudessa ympäristössä kesti hetken syttyä. Kyllä se siitä sitten lopulta lähti ja taisteli oikein hurjan murinan kera! 
Lelun palauttaminen ei vielä myöskään oikeen suju, Zerosta on paljon kivempi rallattaa ympäri tanteretta ja lällätellä mammalle :D
Pieni pätkä tehtiin myös imutusseurausta. 
Tässä vaiheessa pentu autoon lepäilemään.
Toisella kerralla otettiin pentuluoksetuloa. Mia piti kiinni ja ekalla kerralla juoksin pois. Kehuin ja kannustin paljon kun tuli hirmusta vauhtia <3 Tokalla kerralla kävelin pois ja myös ja Mian käsimerkistä kutsuin (kun ei nykinyt). Tuli yhtä lujaa jälleen. Enemmän vaikutti palkkaantuvan vaan siitä et pääsi mamman luo, lelut ja namit niinkään kiinnostaneet. :D
Kun oli vähän rauhottunut, ohjasin käsiavulla maahan ja syöttelin nameja etutassujen väliin. Eli rauhottumisen harjottelua, myöhemmin "käy siihen" -käskyllä. Treenattavaa/muistettavaa:
- Pidä harjotukset lyhyenä, jotta pennun mielenkiinto ja jaksaminen säilyy! Yllättävän helposti meinaa lipsahtaa liian pitkäksi. 
- Leikkimistä PALJON, ja eri paikoissa. Zero on hirveen ahne, josta on varmasti paljon hyötyä, mutta leikkimistä pitää vahvistaa tooodella paljon.
- Lisää kontaktin vahvistamista, häiriötä vähitellen lisäten kun sujuu.


Iso kiitos Tiialle kuvista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti