perjantai 1. huhtikuuta 2016

Zero 12 viikkoa

Niin se aika rientää ja pieni pörrökasa on jo 3kk vanha! Eilen käytiin ensin pentujengin kanssa yhteislenkillä ja lenkiltä sitten rokotuksille. Yleistsekkauksessa kaikki ok, ja viimeviikkoinen silmätulehduskin oli jo mennyt pois. Eläinlääkäriltä kysyin kunnosta, että saisiko olla enemmän painoa (oli nyt 5,0kg), ja ell sanoi, että ehkä vähän voisi lisätä ruokaa. Zero kuluttaa kyllä melko paljon, kun tuolla rallattaa isoveljen kanssa pitkin metsiä ja peltoja. 



Ollaan käyty viikon aikana Lumo-siskon kanssa leikkimässä, lenkkeilty paljon metsässä  ja käyty shoppailemassa Mustissa ja Mirrissä jämäkämpi panta ja hihna ja kierrelty Tapiolassa asioita hoitamassa. Zero liikkuu jo sujuvasti vilkkaimmassakin paikoissa. Bussiajelu on vielä tekemättä, kun mulla on ollut kokoajan porukoilta auto käytössä, niin on ollut vaivattomampaa liikkuminen sillä :D

Zerppiksen kanssa on jatkettu päivittäin laatikkoharjotuksia perusasennon treenausta varten.
Liikkuu 360 astetta kumpaankin suuntaan, jos mä pyörin myös, mutta jos oon paikallaan niin max 90 astetta. Etenkin ihan mun viereen tulo tuntuu olevan vielä haastavaa. Pieni on kyllä hyvin yritteliäs, eikä "ahdistu", vaikka vaan seisoisin eleettömänä, vaan koittaa tarjota parhaansa mukaan. Koitin seistä mahdollisimman paikallaan ja naksuttelin kaikista pikkuaskelista kohti mun vasenta jalkaa. Palkkasin myös koiran pään vasemmalle puolelle, jos se vahvistaisi suuntaa ja haluttua asentoa.

Bobi sai kans tehdä laatikonkiertoa, se tuli heti sivulle automaattisesti, joten sille ajattelin opettaa että kiertää 360 astetta itsenäisesti. Oli ihan älyttömän innoissaan ja multa lähti melkeen käsi irti kun syöttelin nameja sille... :D

Maahanmeno Zerolla sujuu hyvin käsiavulla, mutta ilman ei vielä. Käskysana ei vielä ole ihan iskostunut.

Luoksetulot lenkillä on tosi nopeita ja hyviä, välillä tosin joku ihana haju (tai pupunpapana) meinaa viedä mennessään. 
Pohdin irti -käskyn käyttämistä myös esim noissa tapauksissa, että on aikomassa syödä jotain maasta. Osaa melko hyvin jo päästää irti esim lelusta tms kielletystä asiasta, muttei vielä ruuasta. Z on todella ahne, joten ehkä olisi hyvä opettaa erikseen joku käsky syötäville, joihin ei kosketa. Bobilla on ollut "ei koske" -käsky. Täytyypä siis harjotella namien kanssa.



Tässä tämä viisaan näkönen bc:n alkuni :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti